utorak, 07 jul 2015 08:26

Članak 1

Oceni
(0 glasa)

I tako sam/smo ostali bez posla... ...

A STVARNO sam mislila da će spajanjem dve velike kompanije biti još više posla za sve, uključujući i nova radna mesta. Naprotiv, desilo se smanjenje 10%. Kako se pripremiti na to da ćete biti u tih 10%? I da li je to uopšte moguće?

I STVARNO sam posao smatrala KARIJEROM (ne u smislu karijeriste, nego, dajem 200% svoje snage i entuzijazma,sjaja u očima... ... ... ), a ne samo POSLOM.

Nema pogleda u oči. VELIKI šefovi gledaju sa strane, tihim glasom saopštavaju VELIKU istinu, mi u sali gledamo jedni drugima u oči. Pa, samo to nam je i ostalo od osećanja – pogledi. A oni zaista mogu da kažu mnogo više nego reči, samo ih treba znati tumačiti.

Ispred sale postavili čuvare. Ni oni ne znaju koga ili bolje, šta čuvaju, ali, stoje,ljudi su. Imaju neku grimasu na licu, nit je osmeh, nit je tuga... sada deluje komično, naravno, ali, sada većina toga deluje komično.

Ne može se dočarati osećaj koji Vas obuzima kada se nalazite na „klupi za isključenje“, neka mešavina „straha“ od perioda koji nailazi, koji je pojačan činjenicom da imate porodicu, što podrazumeva troje dece. Naravno, i supruga. A nije to „strah“, klasičan. Više je grupa negativnih osećanja i želja da se uradi nešto što nije dobro. Valjda zato i oni čuvari ispred vrata. A civilizacijske tekovine, domaće vaspitanje kao drugi fakultet, i sve slične stvari kojih se u tom momentu setite? Pa, oni su verovatno taj mikrogram koji prevagne. Osmeh,naravno, pa ovo je u stvari IZAZOV. „ Ono što te ne ubije, sigurno te ojača“, citiram već 20 godina. Možda bi trebala da prestanem?

Mi smo bar ovde, u Srbiji, spremni na svakakve IZAZOVE. Mi im odolevamo DECENIJAMA.

Tek sam počela.

1.Dabogda živeo u zanimljiva vremena;

2.Dabogda te primetili važni ljudi; i

3.Dabogda našao ono što si tražio                tri kineske kletve

Tereza Dolaš

Mart 2015

Read 9265 times Poslednja izmena ponedeljak, 31 avgust 2015 08:48
U ovoj kategoriji: « Članak 2

Tvoj komentar

U polja obelezena (*) obavezno unesi informacije.

O BCT-u

Nastali kao porodična kompanija sa ciljem prenošenja stečenog znanja i iskustva u PHARMA i FMCG industriji. Misija - interpersonalna, unutar organizacijska, subordinisana koordinacija i harmonizacija radnih procesa. Mi smo tu da bi Vaš uspeh bio plod dobre pripreme.

Posete

396226
Danas
Juče
Ove nedelje
Ovog meseca
Ukupno poseta
586
390
1328
12126
396226

BCT kontakt

Aleksandar Dolaš, CEO-owner
tel/viber: +381.65.375.61.86
 
Tereza Dolaš, Sales Trainer
tel/viber: +381.65.375.61.86
Facebook
Google Plus
LinkedIn
Twitter
Youtube